Welke kleur is 15k?

Wanneer je al een lange tijd je man hoort praten over het willen hebben van een hobbyauto, besluit je hem eindelijk de vraag te stellen: “Welke auto wil je eigenlijk hebben?” Tot je verbazing antwoordt hij: “Een van tussen de 10.000 en 15.000 euro.” Je kijkt verbaasd op: “Maar dat is het bedrag dat je denkt nodig te hebben. Ik vraag je naar de auto zelf. Welk merk, welk model, welke kleur, welke velgen, motorinhoud, en al die dingen. Hoe wil je dat die rijdt, wat voor interieur wil je hebben, en welke opties vind je belangrijk?”

Je man kijkt je een beetje verwonderd aan en zegt: “Over de helft van die vragen heb ik nog niet eens nagedacht.” Daarop antwoord je: “Maar als je het echt wilt manifesteren, dan is het handiger om aan het universum te vragen wat voor auto je wilt, deze helemaal voor je te zien, in plaats van alleen het bedrag dat je ervoor wilt uitgeven, toch? Want zo sluit je bijvoorbeeld helemaal uit dat je de auto wint, of voor minder kunt kopen door een buitenkans.”

Het is net als het scenario van de beren langs het water. Wat voor jou volkomen logisch is, lijkt voor je man misschien onbegrijpelijk. De beren hoeven de redenen achter de zalm die tegen de stroming in zwemt niet te begrijpen; ze maken gewoon gebruik van de mogelijkheden die zich voordoen. Voor hen is het duidelijk: de rivier biedt voedsel, en zij pakken hun kans.

Net als de beren die zich niet afvragen waarom de zalm tegen de stroom in zwemt, vraag je man zich niet af wat voor auto hij precies wil. Hij focust zich alleen op het bedrag dat hij denkt nodig te hebben. Maar jij weet dat om iets echt te kunnen realiseren, je een duidelijk beeld moet hebben van wat je precies wilt.

Dus, de volgende keer dat je iets wilt bereiken of manifesteren, wees dan duidelijk en specifiek. Stel jezelf de juiste vragen: Wat wil ik precies? Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het? Wat voor ervaring wil ik hebben? Door deze vragen te beantwoorden, creëer je een helder en concreet beeld, waardoor je niet alleen beperkt blijft tot één manier om je doel te bereiken.

Zo zie je maar: begrip en duidelijke visie maken het leven niet alleen makkelijker, maar openen ook deuren naar onverwachte mogelijkheden. Of het nu gaat om het manifesteren van een droomauto of het begrijpen van de natuurlijke dynamiek van beren langs het water, het begint allemaal met het stellen van de juiste vragen en het hebben van een helder beeld van wat je echt wilt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *